0

Stegt rødspætte med citron-persille-smørsauce og avokadosalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Riv citronskallen og pres saften af hele citronen henover (gem en smule saft til at dryppe avokadoerne med). Pluk og hak persille fint. Dup fiskefileterne tørre, krydr med salt og peber og vend dem dernæst grundigt i mel. Steg dem gyldne på begge sider i smør, tag dem af panden og hold dem varme under stanniol. Kom en ekstra klat smør på panden sammen med citronskal, -saft og persille. Lad det lige koge sammen og kom det så over fisken.

Salat: Skyl salaterne, slyng dem tørre og skræl og snit løgene i helt tynde skiver. Halver avokadoerne og befri dem for sten og skal. Skær avokadoerne i tynde skiver, krydr dem med salt og peber og dryp dem med lidt citronsaft. Bred salaterne ud på et fladt fad og anret avokadoskiverne ovenpå. Fordel løgskiverne henover og dryp med olie og balsamico efter smag.

Server retten med nye kogte kartofler og bagte cherrytomater til.

Kommentarer og forslag til opskriften