0

Stegt rødspætte med pinjekerner, purløg og kartoffel/persillerods/peberrodsmos

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Mos: Skræl kartofler og persillerødder, skær dem i grove tern og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og mos grøntsagerne med en elpisker. Kom 2 spsk. smør og fløden ved og pisk det ind i mosen. Juster konsistensen med mælk og smag til med friskrevet peberrod, salt og peber.

Fisk: Sauter pinjekernerne i 1 spsk. smør til de er gyldne, tag dem af varmen og rør fintsnittet purløg ved. Dup fiskefileterne tørre og vend dem i mel, salt og peber. Varm lige dele smør og olie på en pande og steg fileterne gyldne på begge sider. Læg dem på et fad, fordel pinjekernesmørret henover og pynt med citronbåde.

Server retten med fx en stor frisk tomatsalat og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften