0
Stegt rødspætte med sommerfrikassé og skagensrejer eller jomfruhummerhaler

Stegt rødspætte med sommerfrikassé og skagensrejer eller jomfruhummerhaler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Sommerfrikassé: Soigner grøntsagerne. Skær evt . gulerødder og løg i 2 dele, hvis de er tykke. Læg alle grøntsagerne i bunden af en gryde eller sautépande. Tilsæt ½ dl vand, læg låg på og damp grønsagerne i ca. 2-3 min. Sluk for blusset, hæld vandet af gryden og tilsæt 25 g smør. Ryst gryden til smørret er smeltet. Pil rejerne (se video ovenover) og vend dem med i grøntsagerne til allersidst lige inden servering. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

Ristet rugbrød: Rist rugbrødet i lidt smør på pande. (Kan evt. ristes i en brødrister).

Stegt rødspætte: Fileterne vendes i rugmel blandet med salt og peber. Steg dem i halvt smør og halvt olie i ca. 2 min. på hver side.

Anret fisken som vist på billedet og pynt med frisk dild og hakket purløg.

Retten kan evt. suppleres med små nye kartofler eller en grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Rejer fås i utallige versioner, men de absolut bedste er dem, der koges på havet umiddelbart efter fangsten.

Vores lækre søkogte Gourmet Rejer er fanget i den danske del af Skagerrak lige nord for Skagen, derefter kogt på havet og bragt til dig i løbet af få dage. En delikatesse i verdensklasse.