0
Stegt rødspætte med spidskål og bedesalat med peberrod

Stegt rødspætte med spidskål og bedesalat med peberrod

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Skyl og rens fisken i hovedenden og fjerne evt. blod inde ved benet. (gøres nemt ved den V-formede ende af en gammeldags kartoffelskræller). Krydr hver side med salt og peber og vend fisken i rugmel. Fiskene steges på en stor pande med med olie. Når fisken er ved at tage farve på den ene side tilsættes generøse tern af kold smør til panden, lad smørret bruse godt op og steg videre i et par minutter. Vend fisken (vær sikker på at den er flot og gylden - vi vender KUN én gang!) steg nu videre mens du hele tiden ’drypsteger’ på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde hen over ’ryggen’ på fisken - fortsæt drypstegningen i 3-4 minutter. Drys lidt god flagesalt (Maldon, Læsø eller lign.) på ’ryggen’ af fisken lige inden du serverer den.

Spidskål: Fjern evt. de yderste blade på spidskålen og flæk den på midten - er den stor deles den i 4 stykker (de skal hænge sammen ved stokken) og skær evt. det nederste af stokken. Læg kålen i en bredbundet gryde (eller sauteause) med skærefladen nedad, tilsæt ½ dl vand, 50 g smør og lidt salt. Kog under låg i 1 minut, fjern derefter låget og lad det koge til vandet er fordampet. Fortsæt "kogningen" - der nu, da vandet er fordampet, går over i en stegning. Når kålen er gylden på skærefladen er den færdig. Vend kålen om og lad en lille klat frisk smør smelte ned mellem bladene - krydr med salt og peber og lidt citronskal og skalotteløg. Pynt med lidt brøndkarse.

Bedesalat: Forskellige beder, her er brugt rød, gul og bolchebeder, skrælles og skæres i 1-2 mm tynde skiver på en mandolin. Læg dem i iskoldt vand i en halv time. Dette gøre dem dejligt sprøde. Rør en dressing af olivenolie, æbleeddike, citronsaft, fintsnittet citronskal (KUN det gule), hakkede capers, revet peberrod, hakket persille og sukker. Vend de skyllede og aftørrede (gerne i en salatslynge) beder i dressingen - sørg for at få bederne godt marineret - krydder med salt og peber og pluk masser af frisk kørvel over salaten. Riv gerne ekstra peberrod over inden servering.

Server stegesmørret samt evt. nykogte og pillede aspargeskartofler med lidt friske krydderurter dertil.

Anretning: Som anvist på billedet eller på store tallerkener

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?