Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 200 grader grillfunktion.
Halvér squashen på langs, rids lidt ned i kødet, og gnid den godt med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber.
Læg squashen på en bageplade med skærefladen opad, og bag i ovnen i ca. 15-20 min., til de har taget godt med farve, og er møre.
Snit porren i tynde strimler.
Sæt en stor gryde over ved mellem varme, og tilsæt et generøst skud olivenolie.
Sautér porren i 2-3 min., uden de tager farve, og tilsæt de frosne ærter, bouillon og ca. 2 dl vand pr. pers.
Lad det simre under låg i 5 min., og blend suppen helt lind med en stavblender. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Fold fiskefileterne på langs, så de bliver dobbelt tykkelse.
Varm en stor pande godt op, og tilsæt lidt olie.
Steg fisken i ca. 2-3 min på hver side, og krydr med lidt salt.
Lun bollerne i ovnen i ca. 3-4 min. på en rist under pladen med squash.
Anret squash og fisk i en dyb tallerken, og smuldr osten henover squashen. Hæld suppen i tallerkenen, og servér med brødet på siden.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften