0
Stegt rødspættefilet i ærtesuppe med bagt squash og friskost

Stegt rødspættefilet i ærtesuppe med bagt squash og friskost

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætte, Mælk, Gluten, Hvedemel, Fuldkornshvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

squashovn
1 min.
Bag squashen

Tænd ovnen på 200 grader grillfunktion

Halver squashen på langs, rids lidt ned i kødet og gnid den godt med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber. Læg squashen på en bageplade med skærefladen opad og bag i ovnen til de har taget godt med farve og er møre - ca. 15-20 min.

ærter, frostporreBouillonGrydeblender / stavblender
5 min.
Lav suppen

Snit porren i tynde strimler. Sæt en stor gryde over ved mellem varme og tilsæt et generøst skud olivenolie. Sauter porre 2-3 min uden at de tager farve og tilsæt så de frosne ærter, bouillon og ca. 2 dl vand pr kuvert. Lad det simre under låg i 5 min og blend så suppen helt lind med en stavblender. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Ølandshvede / Primotivo bollerrødspættefiletpandeovn
15 min.
Steg fisken

Fold fiskefiletten på langs, så den bliver dobbelt tykkelse. Varm en stor pande godt op og tilsæt lidt olie. Steg fisken ca. 2-3 min på hver side og krydr med lidt salt.

Lun bollerne i ovnen på en rist under pladen med squash. Ca. 3-4 min.

Kota
25 min.
Anretning

Anret squash og fisk i en dyb tallerken. Smuldr osten henover squashen. Hæld suppen i tallerkenen og server med brødet på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?