0
Stegt rødspættefilet med bagte kartofler, rødbederåkost og feta

Stegt rødspættefilet med bagte kartofler, rødbederåkost og feta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
melede kartofler
1 min.
Kartofler

Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft. 

Vask kartoflerne og skær dem ud i grove chunks. Vend dem med masser af god olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Bag dem i ovnen i en bradepande til de har taget godt med farve og er blevet møre - ca. 25 min.

rødbederfetaappelsin
5 min.
Råkost

Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af et råkostjern. Alternativt kan du skære dem i papirstynde strimler på et mandolinjern, hvis du ejer sådan et.

Skræl appelsinen, skær den i tykkeskiver og skær hver skive i 6-8 mindre stykker. Bland rødbede, appelsinstykker og evt. overskydende appelsinsaft i en skål. 

Pluk fetaosten ud i brud og vend sammen med. Bemærk, hvis du laver mad til 1-2 kuverter skal du ikke nødvendigvis bruge alt osten. Smag dig frem.

rødspættefilet
15 min.
Rødspættefiletter

Tag fisken ud af køleskabet og dub den tør med et stykke køkkenrulle. Fold filetterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke og krydr dem med salt og friskkværnet peber. Vend dem i mel og drys dem godt af bagefter. 

Varm en stor pande op ved høj varme. Tilsæt en generøs mængde olivenolie og steg fiskefiletterne ca. 2-3 min på hver side. Steg gerne over flere omgange, hvis du laver mad til 3-4 kuverter.

mynte
25 min.
Anretning

Anret fiskefiletterne på en tallerken med kartofler og råkost ved siden af. Pluk mynteblade ud over retten til sidst.

Velbekomme!

 

Til denne ret skal du bruge salt, peber, hvedemel og olivenolie som ikke følger med kassen.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?