0
Stegt rødspættefilet med blød polenta, bagte porrer og hasselnødder

Stegt rødspættefilet med blød polenta, bagte porrer og hasselnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
porrer
1 min.
Porrer

Start med at tænde ovnen på 150 grader varmluft.

Fjern top og rod på porrerne, og skyl dem.

Gnid porrerne med olivenolie, og bag dem i ovnen i 25-30 min., til de er helt møre.

polentamelsødmælk
5 min.
Polenta

Kom 200 ml vand pr. person i en gryde, og kog det op. Når vandet koger, tilsætter du 40 g polentamel pr. person, imens du pisker. Skru ned for gryden, og lad det småboble under låg i ca. 5 min. Rør gerne jævnligt. Lad derefter grøden hvile under låg indtil servering.

Rør mælk i polentaen, varm den op igen, og smag til med salt. Polentamel suger rigtig meget væde, så der skal tilføres mere vand eller mælk, end man lige tror.

rødspættefilet
15 min.
Nødder og fisk

Hak nødderne groft med en kniv.

Varm en stor pande op på højeste blus. Fold fileterne på midten, så de bliver dobbelt så tykke.

Tilsæt lidt olie til panden, og steg fiskene ca. 2-3 min. på den ene side og et minuts tid på den anden side. Krydr med salt.

krystal karl
30 min.
Anretning

Fjern de yderste lag "skind" på porrerne. Skær porrerne i 3-4 cm lange stykker, og kom dem op i en skål. Vend rucolaen, et par dråber olivenolie, salt og friskkværnet peber ned i.

Anret polentaen i bunden af en dyb tallerken med porrer og rucola ovenpå. Kom fisken på, og drys med nødder og godt med fintrevet ost.

Velbekomme!

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?