0
Stegt rødspættefilet med broccoli, appelsin og sorghum

Stegt rødspættefilet med broccoli, appelsin og sorghum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
sorghum
1 min.
Sorghum

Kom sorghum i en gryde med rigeligt koldt vand og lidt salt, og kog dem i ca. 15-20 minutter. Dræn vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte i et par minutter.

broccoliappelsinskalotteløg
5 min.
Grønt

Skyl broccolien og skær den ud i små buketter.

Skræl appelsinen, skær den i skiver og dernæst i mundrette bidder.

Skræl skalotteløget, og snit det i super tynde ringe.

broccoligræskarkernerrødspættefilet
15 min.
Stegning

Find en stor pande frem, sæt den over på mellemhøjt blus, og rist græskarkernerne et minut eller to. Kom dem herefter op i en skål.

Rengør panden, tilsæt lidt olivenolie, og sæt den over varmen igen. Steg broccolibuketterne, til de har taget en smule farve og er møre med et let bid. Krydr med lidt salt.

Rengør panden igen, sæt den over på ny, og steg fiskefileterne i en god mængde olie. Krydr med salt og friskkværnet peber.

feta
30 min.
Anretning

Vend broccoli, appelsin, skalotteløg, græskarkerner og sorghum sammen i en skål sammen med små brud af feta. Smag til med salt, peber og evt et par dråber olivenolie.

Anret salaten på en tallerken med den stegte fisk på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?