Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først!
1. Kom kikærterne i en sigte, og skyl dem i lidt koldt vand.
2. Blend de skyllede kikærter med 1-2 fed rå hvidløg efter smag, hummuskrydderi (brug 2/3 her), citronsaft, tahin samt generøse mængder af din bedste og mest velsmagende olivenolie.
3. Smag til med salt, og tilfør gradvist lidt vand, indtil du har en passende konsistens på din hummus. Den skal holde sin egen form uden at være hverken flydende eller for bastant. Smag på hummussen, og tilføj evt. mere citronsaft, hvidløg eller salt efter smag. Anret i en bred skål, dryp det resterende olivenolie over, og drys med lidt af hummuskrydderiet. Gem lidt til fisken.
4. Skær æbler, agurk og radiser i små tern, skyl i koldt vand, og dræn. Kom det hele i en skål.
5. Vend agurk og radiser med plukkede og hakkede mynteblade, salt, peber, citronsaft samt god olivenolie.
6. Smag salaten til med lidt sukker, salt og peber.
7. Krydr rødspættefileterne med salt, peber og det sidste hummuskrydderi. Fold dem på midten på den lange led.
8. Vend evt. fiskefileterne i lidt rug- eller hvedemel.
9. Steg dem på en medium varm pande i halvt smør og halvt neutral olie.
10. Fiskene steges primært på den ene side i ca. 2-3 min., til de er gyldne.
11. Vend fiskene, og steg videre, mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken.
12. Fortsæt drypstegningen i 1 minut.
13. Kom de stegte fisk på lidt fedtsugende papir, såsom køkkenrulle.
14. Krydr med lidt salt og peber.
Anretning: Som vist på billedet.
Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chilipeber.
Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.
Kundekommentarer ()