0
Sprød rødspættefilet med krydrede, søde kartofler og råkost

Sprød rødspættefilet med krydrede, søde kartofler og råkost

Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
søde kartoflerharissa
1 min.
Søde kartofler

Start med at tænde ovnen på 210 grader varmluft.

Skrub kartoflerne grundigt, og skær dem ud i grove stykker. Gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Bag kartoflerne på en plade i ca 25. min, til de har taget farve og er blevet møre. Når kartoflerne kommer ud af ovnen, vender du dem med harissablandingen.

bladsellerirød grapefrugtrødt spidskål
5 min.
Råkost

Skyl bladselleri og kål. Snit begge dele super tyndt med en skarp kniv. Skræl grapen, og fjern alt det hvide. Skær den herefter i tynde skiver, og skær skiverne ud i mundrette bidder.

Vend grape, overskydende grapesaft, kål og bladselleri sammen i en skål.

rasp
15 min.
Rødspætter

Kom rasp, et par kopper hvedemel og 1 æg op i hver sin skål.

Krydder rødspættefileterne med salt og peber, og vend dem derefter først i mel, derefter æg og til sidst rasp.

Steg fileterne i ca. 2 min. på hver side på en godt varm pande i en generøs mængde olie, til de har taget godt med farve. Steg gerne over to gange, hvis du laver mad til 3-4 kuverter.

Bemærk, at hvis du ikke har æg, kan du erstatte det med lidt mælk.

30 min.
Anretning

Anret de varme, krydrede kartofler på en tallerken. Kom råkosten ved siden af og fisken ved.

Velbekomme!

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?