Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
Skrub kartoflerne grundigt, skær dem ud i grove stykker, og gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Bag kartoflerne i ovnen i ca. 25. min, til de har taget farve, og er blevet møre. Når kartoflerne kommer ud af ovnen, vender du dem med harissablandingen.
Snit bladselleri og kål super tyndt med en skarp kniv.
Skræl grapen, fjern alt det hvide, skær den herefter i tynde skiver, og skær skiverne ud i mundrette bidder.
Vend grape, overskydende grapesaft, kål og bladselleri sammen i en skål.
Kom rasp, et par kopper hvedemel og 1 æg op i hver sin skål.
Krydre rødspættefileterne med salt og peber, og vend dem derefter først i mel, derefter æg og til sidst i rasp.
Steg fileterne i ca. 2 min. på hver side på en godt varm pande i en generøs mængde olie, til de har taget godt med farve. Steg gerne over to gange, hvis du laver mad til 3-4 kuverter.
Bemærk, at hvis du ikke har æg, kan du erstatte det med lidt mælk.
Anret de varme, krydrede kartofler på en tallerken sammen med råkosten og fisken ved siden af.
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kundekommentarer ()