Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at skrælle pastinakkerne, og skær dem i tern på ca. 1x1 cm.
Kom linser og pastinakker op i en stor gryde, og dæk dem med rigeligt vand og lidt salt.
Kog stille og roligt under låg, til begge dele er møre.
Kom fløden op i en skål, og pisk en god mængde citronsaft, lidt salt, friskkværnet peber og et drys sukker ned i fløden, pisk med en gaffel. Lad fløden stå og tykne indtil servering.
Del salaten i store stykker, og skyl dem. Dryp dem godt af bagefter.
Skræl skalotteløg, og hak dem meget fint med en skarp kniv.
Snit dilden fint med en skarp kniv, og brug både stilke og blade.
Fold fileterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke. Vend dem i mel, og steg dem på en godt varm pande i rigeligt olie i 4-5 min i alt. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Dræn linserne, og smag dem til en sidste gang. Anret dem på en tallerken med salat og fisk ved siden af. Kom skalotteløg, dild og mormordressing over salaten lige inden servering.
Velbekomme!
Kommentarer og forslag til opskriften