0
Stegt rødspættefilet med lun salat af asparges, kartofler og brøndkarse

Stegt rødspættefilet med lun salat af asparges, kartofler og brøndkarse

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rugmel

Fremgangsmåde

Fisk: Fold fileterne så de er lige tykke i begge ender (lav et snit på tværs i den tynde og spidse ende 3-4 cm fra haleenden uden at skære fileten over og fold fileten sammen). Krydr dem med salt og peber og vend dem i lidt groft rugmel. Steg dem på en medium varm pande i godt med smør og olivenolie. Fileterne steges primært på den ene side i ca. 2 min. til de er pænt gyldne. Vend dem og steg videre mens du hele tiden "drypsteger"ved at tage fedtstof fra panden med en spiseske og hælde det over fiskene. Fortsæt drypstegningen i 1-2 min. Krydr igen med lidt salt og peber.

Salat: Skrub de nye kartofler og kog dem møre. Skræl de hvide asparges og evt. det nederste af de grønne og skær dem ud i mindre stykker. Kog først de hvide i 4-5 min.. Tilsæt derefter de grønne som kun skal koge i 1 min. Skær forårsløgene i skiver, hak rødløg og purløg og vend det hele sammen med en dressing rørt sammen af de 2 slags sennep, akaciehonning, rødvinseddike og ekstra jomfru olivenolie (i den rækkefølge) Halver de lune kartofler og vend dem sammen med dressingen. Krydr med godt med sort peber og salt.

Croutoner: Riv brødet i rustikke stykker. Dryp med olivenolie og krydr med salt. Bag dem gyldne i en 180 grader varm ovn.

Anretning: Server sammen med halve smilende æg og masser af brøndkarse på toppen.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?