0
Stegt rødspættefilet med lun salat af asparges, kartofler og brøndkarse

Stegt rødspættefilet med lun salat af asparges, kartofler og brøndkarse

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Fold fileterne så de er lige tykke i begge ender (lav et snit på tværs i den tynde og spidse ende 3-4 cm fra haleenden uden at skære fileten over og fold fileten sammen). Krydr dem med salt og peber og vend dem i lidt groft rugmel. Steg dem på en medium varm pande i godt med smør og olivenolie. Fileterne steges primært på den ene side i ca. 2 min. til de er pænt gyldne. Vend dem og steg videre mens du hele tiden "drypsteger"ved at tage fedtstof fra panden med en spiseske og hælde det over fiskene. Fortsæt drypstegningen i 1-2 min. Krydr igen med lidt salt og peber.

Salat: Skrub de nye kartofler og kog dem møre. Skræl de hvide asparges og evt. det nederste af de grønne og skær dem ud i mindre stykker. Kog først de hvide i 4-5 min.. Tilsæt derefter de grønne som kun skal koge i 1 min. Skær forårsløgene i skiver, hak rødløg og purløg og vend det hele sammen med en dressing rørt sammen af de 2 slags sennep, akaciehonning, rødvinseddike og ekstra jomfru olivenolie (i den rækkefølge) Halver de lune kartofler og vend dem sammen med dressingen. Krydr med godt med sort peber og salt.

Croutoner: Riv brødet i rustikke stykker. Dryp med olivenolie og krydr med salt. Bag dem gyldne i en 180 grader varm ovn.

Anretning: Server sammen med halve smilende æg og masser af brøndkarse på toppen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.