Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Skræl pastinakkerne, og halver dem på langs. Kom dem op i et ildfast fad, der er stort nok til, at de kan ligge i et lag uden at ligge ovenpå hinanden.
Vend pastinakkerne med salt, masser af friskkværnet peber, godt med olivenolie og gerne et par klatter smør, hvis du har. Riv citronen fint henover pastinakkerne, og tilsæt en lille smule vand, så der ligger lidt i bunden af fadet. Dæk fadet med folie, eller brug et ildfast låg, og bag pastinakkerne i ovnen i ca. 25 min.,til de er møre.
Skyl persillen. Find en beholder, måske en stor kop eller glas som lige nøjagtigt er stort nok til, at hovedet på din stavblender kan gå der ned i. Kom persille, rigeligt med olie og en smule salt ned i beholderen. Blend persillen og olien mindst et par minutter, til du får en helt lind olie.
Skræl glaskålen, og skær den i små tern. Du kan også bruge et mandolinjern, og snitte kålen i helt tynde skiver.
Skræl skalotteløget, og snit det super fint med en skarp kniv.
Vend glaskål og skalotteløg sammen i en skål, og tilsæt lidt saft fra citronen.
Fold fileterne på langs (se video ovenover), så fisken bliver ca. dobbelt så tyk. Krydr den med salt og friskkværnet peber, og vend den i rug- eller hvedemel.
Rist fiskefileten godt af på en godt varm pande, gerne i en blanding af olie og smør. Lad fisken tage godt med farve, og steg den ca. 2-3 min på hver side.
Vend de varme pastinakker sammen med glaskål og skalotteløg. Anret dem på en tallerken, og kom persilleolien henover. Kom fisken ved siden af, og slut af med en god klat creme fraiche på tallerkenen.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()