0

Stegt rødspættefilet med puré af jordskok/pastinak og lune tomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætte, Fløde

Fremgangsmåde

Tomater: Halver tomaterne og placer dem i et ovnfast fad. Pensl med en god olivenolie og drys med salt, peber og lidt finthakket skalotteløg. Bag dem i en 150 grader varm ovn i ca. 25 min.

Puré: Skræl jordskokkerne og pastinakkerne. Skær dem i tern og kog dem møre i usaltet vand. Sigt vandet fra og blend rodfrugterne med ca. ½ dl opvarmet fløde - til puréen har den rigtige konsistens - den må ikke være for tynd! Samt til med salt, peber og lidt friskhakket timian.

Sauce: Skær 1 skalotteløg i fine tern og sauter dem i lidt olie i en gryde. Tilsæt hønsefond og lad den koge ind til det halve. Tilsæt 2 dl fløde og lad væden reducere til 2/3. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Jævn evt. med lidt maizena.

Fisk: Krydr fileterne med lidt salt og steg dem på en varm pande i ca. 3 min. på hver side.

Server sammen med kogte ris eller små kartofler.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?