0
Stegt rødspættefilet med rabarberkompot, spinat og nye kartofler (4 pers.)

Stegt rødspættefilet med rabarberkompot, spinat og nye kartofler (4 pers.)

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Nye kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg og krydr evt. med lidt godt salt.

Rabarberkompot: Skyl rabarberne og skær enderne af. Snit stænglerne i stykker på ca. ½ cm og læg dem i en gryde sammen med lidt sukker, lidt reven citronskal, den flækkede vaniljestang samt 1-2 spsk. vand og en knivspids salt. Kog det langsomt op uden låg og lad kompotten simre i 4-5 min. til rabarberne er møre og væden kogt ind til let sirupkonsistens. Lad kompotten køle let af før servering.

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber og fold dem på midten på den lange led. Vend dem i lidt rug- eller hvedemel og steg dem på en medium varm pande i halvt smør og halvt neutral olie. Steg dem primært på den ene side i ca. 2 min. til de er gyldne og sprøde. Tilsæt et par smørklatter og vend fiskene når det er "bruset af". Steg videre mens du hele tiden "drypsteger" ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken - fortsæt drypstegningen i 1 min. Krydr igen med lidt salt og peber før du serverer (gerne med en god flagesalt som fx Læsø- eller Maldonsalt). Gem panden til spinaten.

Spinat: Spinaten skylles grundigt og dryppes af. Læg spinaten på panden hvor du stegte fisken. Lad den falde sammen mens du vender rundt i spinaten. Smag til med salt, peber og lidt revet muskatnød. Lad spinaten dryppe af i en sigte.

Anretning: Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?