0
Stegt rødspættefilet med rabarberkompot, spinat og nye kartofler

Stegt rødspættefilet med rabarberkompot, spinat og nye kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Skrab/skrub de nye kartofler, og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg og krydr evt. med lidt god salt.

2. Skyl rabarberne, og skær enderne af. Snit stænglerne i stykker på ca. ½ cm, og læg dem i en gryde sammen med lidt sukker, lidt reven citronskal, 1-2 spsk. vand og en knivspids salt. Kog det langsomt op uden låg, og lad kompotten simre i 4-5 min. til rabarberne er møre, og væden kogt ind til let sirupkonsistens. Lad kompotten køle let af før servering.

3. Krydr fileterne med salt og peber, og fold dem på midten på den lange led. Vend dem i lidt rug- eller hvedemel, og steg dem på en medium varm pande i halvt smør og halvt neutral olie. Steg dem primært på den ene side i ca. 2 min., til de er gyldne og sprøde. Tilsæt et par smørklatter, og vend fiskene, når smørret er bruset af. Steg videre, mens du hele tiden drypsteger ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 1 min. Krydr igen med lidt salt og peber, før du serverer (gerne med en god flagesalt som fx Læsø- eller Maldonsalt). Gem panden til spinaten.

4. Spinaten skylles grundigt, og dryppes af. Læg spinaten på panden, hvor du stegte fisken. Lad den falde sammen, mens du vender rundt i den. Smag til med salt, peber og lidt revet muskatnød. Lad spinaten dryppe af i en sigte.

5. Anret som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?