0
Stegt rødspættefilet med verdens bedste langtidstilberedte hummus

Stegt rødspættefilet med verdens bedste langtidstilberedte hummus

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Grahamsmel

Fremgangsmåde

Hummus: Sæt kikærterne i blød i dobbelt volumen koldt vand. Rør 1 tsk. natron i og lad det stå i 24 TIMER. Hæld vandet fra ærterne, skyl godt og sæt dem over i en stor gryde dækket med koldt vand. Tilføj 2 fed hvidløg, pillede skalotteløg, rød chili samt resten af natronen. Kog ærterne under låg (stille og roligt) til de er møre, lette at mose og næsten falder fra hinanden. Det tager 2-3 TIMER (afhængig af dine ærter). Tilføj evt. mere kogende vand, hvis de er ved at koge tørre. Lad ærterne køle af i vandet, sigt vandet fra (det skal bruges senere) og blend ærterne i en foodprocessor. Kør det hele til en glat og homogen masse sammen med 2/3 af olivenolien, tørret chili, spidskommen, tahin, citronsaft fra ½ citron, 3 fed hvidløg og paprika. Tilfør gradvist lidt af kogevandet til du har en passende konsistens på din hummus. Den skal holde sin egen form uden at være hverken flydende eller for bastant. Smag til med citronsaft, hvidløg og salt. Anret i en skål, dryp den resterende olivenolie over og drys med lidt paprika og/eller za'atar (hvis du kan skaffe det).

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber og vend dem i lidt groft grahamsmel. Steg dem på en medium varm pande i godt med smør og olivenolie. Steg fisken primært på den ene side (i ca. 2 min.) til den er pæn gylden, vend fisken og steg videre mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde hen over fisken. Fortsæt drypstegningen i 1-2 min. Krydr med lidt salt og peber igen og riv masser af frisk peberrod over fisken lige før servering.

Server sammen med citronbåde, rucola vendt med vinaigrette og godt brød.

Info: Natronen forhindrer kalken i vandet og pektinen fra ærterne i at klumpe sammen - og gør det muligt at få en mere homogen og glat konsistens på din hummus.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?