0
Stegt skærisingfilet på cremet selleri med fennikel og mandler

Stegt skærisingfilet på cremet selleri med fennikel og mandler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

knoldselleri
1 min.
Selleri

Skræl selleriet, gerne med en kartoffelskræller, så du undgår alt for meget spild. Skær herefter selleriet i store tern på ca. 2x2 cm.

Varm en stor gryde op, og sautér ternene i 5-6 min., til de har taget en smule farve og er blevet møre.

Krydr med salt og friskkværnet peber.

Fennikelsyrlige spiseæblermandler
10 min.
Fennikel

Skyl fennikelen, del den i to lige store dele, og snit den så tyndt, som du kan med en skarp kniv. Brug evt. et mandolinjern.

Skyl æblet, og skær det i små tern.

Rist mandlerne på en tør pande, til de har taget en smule farve, krydr let med fint salt.

skærisingfilet uden skind
20 min.
Skærisingfilet

Fold fileterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke. Krydr med salt og friskkværnet peber, og vend dem i hvede- eller rugmel.

Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt en generøs mængde olie. Steg fileterne i ca. 2 min på hver side, og lad evt. en lille klat smør bruse op på panden, når du vender fisken, for ekstra smag.

creme fraiche 38%
30 min.
Anretning

Vend selleritern med creme fraichen. Anret dem i bunden af en tallerken med fisken ovenpå. Fordel æbler, fennikel og nødder rundt på tallerken.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?