Sæt en stor gryde med godt saltet vand over at koge, og tænd ovnen på 190 grader varmluft. Skyl spinaten, og rib den af stilkene. Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en skarp kniv.
Skyl nu blomkålen, og skær den ud i små buketter. Riv herefter osten fint. Pil hvidløget, og snit det fint med en skarp kniv.
Bred blomkålen ud på en bageplade, krydr med salt, og dryp med lidt olivenolie. Bag i ovnen i ca. 15 min., til buketterne er møre og har taget farve.
Tag en pande frem, kom 50/50 smør og olivenolie på, og varm godt op. Kom gnocchierne på panden, og steg dem, til de er gyldne og sprøde. Hæld dem op i en skål, og giv dem god flagesalt.
Fold fiskefileterne på langs, og gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Læg fileterne i et ildfast fad, og sæt dem ind nederst i ovnen.
Bag ca. 15 min., til de er møre.
Find en stor gryde eller pande frem.
Tilsæt lidt olivenolie, og kom hvidløg på panden. Lad det sautere et min. eller to uden at tage farve, og tilsæt så spinat, persillestilke og blade. Sauter ved mellem varme i 2-3 min., til det hele er faldet lidt sammen.
Kom herefter de stegte gnocchi og den revne ost op i gryden/pandent. Sving eller rør det hele grundigt rundt, til osten samler retten.
Anret gnocchi i en dyb tallerken med fisken ovenpå. Slut af med at rive citron fint over retten, og drys med bagt blomkål.
Velbekomme!
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()