0
Bagt rødspættefilet på gnocchi med spinat og pecorino

Bagt rødspættefilet på gnocchi med spinat og pecorino

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
spinatpecorino romanohvidløgblomkålbredbladet persille
1 min.
Grønt

Sæt en stor gryde med godt saltet vand over at koge, og tænd ovnen på 190 grader varmluft. Skyl spinaten, og rib den af stilkene. Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en skarp kniv.

Skyl nu blomkålen, og skær den ud i små buketter. Riv herefter osten fint. Pil hvidløget, og snit det fint med en skarp kniv.

Bred blomkålen ud på en bageplade, krydr med salt, og dryp med lidt olivenolie. Bag i ovnen i ca. 15 min., til buketterne er møre og har taget farve.

gnocchi
10 min.
Gnocchi

Tag en pande frem, kom 50/50 smør og olivenolie på, og varm godt op. Kom gnocchierne på panden, og steg dem, til de er gyldne og sprøde. Hæld dem op i en skål, og giv dem god flagesalt.

rødspættefilet
15 min.
Fisk

Fold fiskefileterne på langs, og gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Læg fileterne i et ildfast fad, og sæt dem ind nederst i ovnen.

Bag ca. 15 min., til de er møre.

20 min.
Gnocchi

Find en stor gryde eller pande frem.

Tilsæt lidt olivenolie, og kom hvidløg på panden. Lad det sautere et min. eller to uden at tage farve, og tilsæt så spinat, persillestilke og blade. Sauter ved mellem varme i 2-3 min., til det hele er faldet lidt sammen.

Kom herefter de stegte gnocchi og den revne ost op i gryden/pandent. Sving eller rør det hele grundigt rundt, til osten samler retten.

30 min.
Anretning

Anret gnocchi i en dyb tallerken med fisken ovenpå. Slut af med at rive citron fint over retten, og drys med bagt blomkål.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.