0
Stegt rødtunge med blød polenta og sprøde parmesanflager

Stegt rødtunge med blød polenta og sprøde parmesanflager

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber og fold dem så de er lige tykke. Steg dem på en godt varm pande i lidt smør og olivenolie. Steg primært på den ene side (start med den flotte ensartede side) i ca. 3-4 min. til de er pænt gyldne. Vend dem og steg i kort id på den anden side.

Polenta: Polenta og mælk koges sammen mens der røres konstant med en træske. Lad massen simre under konstant omrøring i ca. 4-5 minutter. Tilsæt smør, 75 g revet parmesanost og olivenolie. Smag til med salt og peber og servér straks.

Grøntsager: Soigner og skær grøntsagerne i passende stykker. Damp dem i ½ dl vand og 2 spsk. olivenolie i et par minutter - der må gerne stadigt være bid i. Krydr med salt og peber. Bønnerne skal koges i letsaltet vand i min. 5-7 minutter.

Sprøde parmesanflager: Riv 50 g parmesanost fint direkte på bagepapir i et tyndt og jævnt lag. Bag osten sprød i en 175 grader varm ovn i ca. 4-6 min. Pas på at osten ikke tager for meget farve, da den så bliver bitter! Afkøl de sprøde flager og bræk dem i passende stykker.

Balsamicosirup: Kog balsamico og honning sammen til det tykner - pas på det ikke bliver for reduceret, da det så bliver bittert.

Anretning: Som vist på billedet. Her er der serveret halve vagtelæg til - det kunne ligeså godt være kvarte almindelige hønseæg (8 vagtelæg kan erstattes af 4 hønseæg). Skyl og tør rucolasalat, vend med et par dråber olivenolie og anret på fisken, fordel de sorte oliven på tallerknerne og top med de sprøde parmesanflager.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?