0
Stegt rødtunge med ”soya-sauce” og karamelliseret spidskål

Stegt rødtunge med ”soya-sauce” og karamelliseret spidskål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Smør: Smelt 100 g smør i en gryde og lad den stå ved ca. halvt blus til smørret er blevet gyldenbrunt og dufter af nødder (pas på det ikke branker og bliver sort). Sigt det gennem et kaffefilter.

Hasselnødder og sesamfrø: Rist hasselnødderne i en 160 grader varm ovn i ca. 10-15 min. til de er sprøde - pas på de ikke får for lang tid - så bliver de bitre! Hak nødderne groft. Rist sesamfrøene på en tør pande.

"Soyasauce”: Halver chilierne, fjern frøene og hak resten så fint du kan. Skræl og riv ingefæren på et fint rivejern og bland det sammen med chili og lidt revet limeskal i en lille kasserolle. Tilsæt sojasauce, ristede sesamfrø og hakkede hasselnødder. Til sidst tilsætter du det brunede smør og smager til med limesaft, salt og peber. Fif: Har du lidt ristet sesamolie og kan du lide smagen, kan du tilsætte 1-2 spsk. til saucen.

Spidskål: Skær spidskålen i 4 stykker på langs og skær så meget af stokken som muligt. Læg dem på en forvarmet pande med lidt olie på og steg dem hårdt på den ene side til de er godt brankede. Skru ned for panden og tilsæt lidt af "soyasaucen" samt en lille klat smør. Drypsteg herefter spidskålen (ved at tage fedtstof fra panden med en ske og hælde det over kålen) til den er færdig. Krydr til sidst med salt og peber. HUSK der skal være lidt bid i.

Fisk: Læg fileterne dobbelt og krydr dem med salt og peber på den ene side. Varm en pande op (meget varm) med lidt olie, og læg den side du ikke har krydret ned mod panden. Skru ned for panden til ca. halv styrke og lad dem stege til der kommer en dejlig stegeskorpe. Tilsæt derefter en klat smør og lad det bruse op. Tilsæt herefter et par fed hvidløg samt lidt frisk timian og drypsteg i ca. 2-3 min. Vend IKKE fisken - den skal drypsteges færdig.

Anretning: Server med stegesiden op, hæld lidt sauce over kålen og riv evt. lidt frisk limeskal over til sidst. Server sammen med nye kartofler.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?