Skræl de blå kartofler og kog dem i vand med salt i 15-18 min. Dræn vandet fra og damp kartoflerne tørre - mos med en grydeske og rør med en generøs klat smør og creme fraiche - smag til med revet citronskal samt plukket og hakket timian (gem stænglerne til at stege sammen med fisken)
Skyl rabarberne og skær enderne af. Snit stængerne i stykker på ca. ½ cm og læg dem i en gryde sammen med lidt sukker, lidt revet citronskal, 1-2 spsk. vand og en knivspids salt. Kog det langsomt op uden låg og lad kompotten simre i 4-5 min, til rabarberne er møre og væden kogt ind til let sirupkonsistens. Lad kompotten køle let af før servering.
Krydr fileterne med salt og peber, og fold dem på midten (se video ovenover) på den lange led. Vend dem i lidt rug- eller hvedemel (se video ovenover) og steg fileterne på en medium varm pande i halvt smør og halvt neutral olie. Steg dem primært på den ene side i ca. 2 min, til de er gyldne og sprøde. Tilsæt et par smørklatter samt de plukkede timianstilke og vend fiskefileterne, når smørret er bruset af. Steg videre, mens du hele tiden drypsteger ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 1 min. Krydr igen med lidt salt og peber, før du serverer (gerne med en god flagesalt, som f.eks. Læsø- eller Maldonsalt). Gem panden til spinaten.
Spinaten skylles grundigt, og dryppes af. Læg spinaten på panden, hvor du stegte fisken. Lad den falde sammen, mens du vender rundt i den. Smag til med salt, peber og en generøst riv muskatnød. Lad spinaten dryppe af i en sigte.
Som vist!
Kundekommentarer ()