0
Stegt savoykål i kraftig tomatsauce med brune ris og dildyoghurt

Stegt savoykål i kraftig tomatsauce med brune ris og dildyoghurt

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
brune ris
1 min.
Ris

Start med at sætte risene over at koge efter anvisning på pakken.

savoykålhvidløgtomatpurébiryani krydderi
3 min.
Kål

Pil hvidløgene, og hak dem fint.

Skyl kålen, og fjern de 2-3 yderste blade. Skær kålhovedet ud i tykke både, sådan at der er stilk på hver båd.

Sæt en stor, bred gryde over ved middelhøj varme og tilsæt en smule olivenolie. Gryden skal være stor nok til, at alle kålbådene kan være i gryden uden at ligge ovenpå hinanden. De må godt overlappe en smule.

Steg kålbådene først 3-4 min. på den ene skæreflade, og derefter det samme på den anden skæreflade, så de tager godt med farve. Tag så bådene forsigtigt op, og læg dem over på en tallerken.

Tilsæt lidt ny olie til gryden, og sauter hvidløgene i 1-2 min., til de dufter kraftigt. Tilsæt så krydderblanding og tomatpure. Lad det stege lidt, mens du skraber bunden af gryden med en træske, så det ikke sætter sig fast. Skru ned for gryden, læg kålen op i gryden igen, og tilsæt ca. 1/2 dl. vand pr. kuvert og et skud salt. Læg låg på gryden, og lad det hele simre i 5-7 min.

cashewnødderdildgræsk yoghurt, 10%
20 min.
Yoghurt

Pluk dilden ud i blade, og gem dem til anretning.

Snit stilkene fint med en skarp kniv, og vend dem ned i yoghurten.

Hak nødderne groft.

30 min.
Anretning

Anret ris og kålbåde på en tallerken. Sørg for at få tomatsaucen med. Slut af med at komme nødder, yoghurt og dildblade over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Biryani krydderimix: 50% Madras karry, 15% grønne kardemommefrø, 15% gurkemeje, 10% kanel, 5% laurbærblade.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?