Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Rist nødderne i en gryde, til de har taget lidt farve, og dufter. Tag dem op, og gem til senere.
Skræl selleriet, og skær det i grove tern. Kom det op i gryden fra før, og dæk med vand. Kog i 4-5 min., til selleriternene er helt møre.
Skær kålen ud i både med stok på, og skyl dem nænsomt.
Læg kålstykkerne med en skæreflade ned på en kold pande. Tilsæt et godt skud olivenolie og lidt salt. Tænd for panden på middel varme, og lad kålen varme op for til sidst, at begynde at stege stille og roligt. Steg i 5-7 min., til kålstykkerne er møre, og godt karamelliserede på skærefladen. Dræn bønnerne, kom dem op i panden, og lad dem lune med kort. Riv citronen fint henover, og krydr med lidt salt.
Skær pære og bladselleri i helt små tern. Hak også bladene på bladselleri, hvis der er nogen.
Dræn kapers for lage, og hak dem groft. Hak valnødderne fint.
Pisk en marinade af lige dele citronsaft og olivenolie. Du skal bruge ca. 2 spsk. marinade pr. kuvert i alt. Krydr med lidt friskkværnet, sort peber. Vend kapers, valnødder, bladselleri og pære op i marinaden.
Hæld vandet fra selleriternene. Tilsæt et godt skud olivenolie eller en klat smør, hvis du har. Blend ternene helt glatte med en stavblender, og smag til med lidt salt.
Anret selleripuré i bunden af en dyb tallerken, og kom lidt kål og bønner ovenpå. Slut af med at komme godt med marinade over retten. Husk at røre godt i marinaden, inden du anretter!
Kundekommentarer ()