0
Stegt savojkål på selleripure med valnødder og pære

Stegt savojkål på selleripure med valnødder og pære

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Knoldselleri, Nødder, Jordnødder, Gluten, Sesam, Soya, Bladselleri, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
knoldsellerivalnøddekerner
1 min.
Selleri og nødder

Start med at riste nødderne i en gryde, til de har taget lidt farve og dufter. Tag dem herefter op igen, og gem til senere.

Skræl selleriet, og skær det i grove tern. Kom det op i gryden fra før, og dæk med vand. Kog i 4-5 min., til selleriternene er helt møre.

savoykålcitronsorte  bønner
5 min.
Kål

Skær kålen ud i både med stok på. Skyl dem nænsomt.

Læg kålstykkerne med en skæreflade ned på en kold pande. Tilsæt et godt skud olivenolie og lidt salt. Tænd for panden på middel varme, og lad kålen varme op for til sidst at begynde at stege stille og roligt. Steg i 5-7 min., til kålstykkerne er møre og godt karamelliserede på skærefladen. Dræn bønnerne, kom dem op i panden, og lad dem lune med kort. Riv citronen fint henover, og krydr med lidt salt.

pærevalnøddekernercitronstængel bladsellerikapers
10 min.
Vinaigrette

Skyl pære og bladselleri. Skær begge dele i helt små tern. Hak også bladene på bladselleri, hvis der er nogen.

Dræn kapers for lage, og hak dem groft. Hak valnødderne fint.

Pisk en marinade af lige dele citronsaft og olivenolie. Du skal bruge ca. 2 spsk. marinade pr. kuvert i alt. Krydr med lidt friskværnet, sort peber. Vend kapers, valnødder, bladselleri og pære op i marinaden.

25 min.
Selleripure

Hæld vandet fra selleriternene. Tilsæt et godt skud olivenolie eller en klat smør, hvis du har. Blend ternene helt glatte med en stavblender, og smag til med lidt salt.

30 min.
Anretning

Anret selleripuré i bunden af en dyb tallerken, og kom lidt kål og bønner ovenpå. Slut af med at komme godt med marinade over retten. Husk at røre godt i marinaden, inden du anretter!

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?