0
Stegt sej med blomkåls-tabbouleh med persille og abrikos

Stegt sej med blomkåls-tabbouleh med persille og abrikos

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkåltabbouleh krydderibredbladet persillecitronbulgurtørrede abrikoser
5 min.
Blomkåls-tabbouleh

Riv blomkål på den grove side af et rivejern. Skyl bulguren grundigt i en sigte med koldt vand. Kom den i en gryde tilsat koldt vand, så det står 4-5 cm over bulguren. Kom et godt skud salt i vandet. Kog i 2-3 min., sluk, og lad bulguren trække i yderligere 2 min. Lad den køle lidt af i en sigte, så den overskydende væde kan dryppe fra.

Hak imens persillen fint. Du kan med fordel bruge stilkene også (kassér dog den nederste 1/3 af stilkene). Skær abrikoser i tern. Vend bulgur sammen med tabbouleh-krydderiblandingen, abrikoser, blomkål og persille samt lidt god olivenolie og citronsaft. Smag til med salt og peber samt evt. lidt sukker. 

mørksejfilet uden skind
25 min.
Fisk

Del fisken i mindre stykker, krydr dem med salt og peber, og vend dem i lidt rug- eller hvedemel (se video ovenover).

Steg dem på en medium varm pande i godt med smør og olivenolie. Fiskene steges primært på den ene side i ca. 2 min., til de er pænt gyldne, og kødet begynder at være gennemstegt.

Vend fiskene, og steg videre, mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske, og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 1-2 min. Krydr igen med lidt salt og peber.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?