0
Stegt sej med blomkåls-tabbouleh med persille og abrikos

Stegt sej med blomkåls-tabbouleh med persille og abrikos

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkåltabbouleh krydderibredbladet persillecitronbulgurtørrede abrikoser
5 min.
Blomkåls-tabbouleh

Riv blomkål på den grove side af et rivejern. Skyl bulguren grundigt i en sigte med koldt vand. Kom den i en gryde tilsat koldt vand, så det står 4-5 cm over bulguren. Kom et godt skud salt i vandet. Kog i 2-3 min., sluk, og lad bulguren trække i yderligere 2 min. Lad den køle lidt af i en sigte, så den overskydende væde kan dryppe fra.

Hak imens persillen fint. Du kan med fordel bruge stilkene også (kassér dog den nederste 1/3 af stilkene). Skær abrikoser i tern. Vend bulgur sammen med tabbouleh-krydderiblandingen, abrikoser, blomkål og persille samt lidt god olivenolie og citronsaft. Smag til med salt og peber samt evt. lidt sukker. 

mørksejfilet uden skind
25 min.
Fisk:

Del fisken i mindre stykker, krydr dem med salt og peber, og vend dem i lidt rug- eller hvedemel (se video ovenover).

Steg dem på en medium varm pande i godt med smør og olivenolie. Fiskene steges primært på den ene side i ca. 2 min., til de er pænt gyldne, og kødet begynder at være gennemstegt.

Vend fiskene, og steg videre, mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske, og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 1-2 min. Krydr igen med lidt salt og peber.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Velbekomme!

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 

Spidskommen, korianderfrø, persille og sort peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?