0
Stegt kuller med rødbede tabbouleh med kota, persille, abrikos og citron

Stegt kuller med rødbede tabbouleh med kota, persille, abrikos og citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødbeder
1 min.
Rødbeder

Skræl rødbederne, og riv dem på den grove side af et rivejern, eller skær dem i fin julienne på et mandolinjern. Kom rødbederne i en skål med koldt vand i 5-10 minutter. Slyng derefter rødbederne tørre i en salatslynge.

rødbedertabbouleh krydderibredbladet persillecitronKota-ostbulgurtørrede abrikoserhasselnøddekerner
5 min.
Rødbede tabbouleh

Rist hasselnødder på en tør pande, til de er gyldne. Hak dem groft. Skyl bulguren grundigt i en sigte med koldt vand. Kom den i en gryde tilsat koldt vand, så det står 4-5 cm over bulguren. Kom et godt skud salt i vandet. Kog i 2-3 min., sluk, og lad bulguren trække i yderligere 2 min. Lad den køle lidt af i en sigte, så den overskydende væde kan dryppe fra.

Hak imens persillen fint. Du kan med fordel bruge stilkene også (kasser dog den nederste 1/3 af stilkene). Skær abrikoser i tern. Vend bulgur sammen med tabouleh-krydderiblandingen, abrikoser, rødbeder og persille samt lidt god olivenolie, ristede hasselnødder og citronsaft. Smag til med salt og peber samt evt lidt sukker. Smuldr til sidst osten, og vend den forsigtigt i salaten.

filet royal af kuller uden skind
25 min.
Fisk:

Del fisken i mindre stykker, krydr dem med salt og peber, og vend dem i lidt r (se video ovenover)ug- eller hvedemel.

Steg dem på en medium varm pande i godt med smør og olivenolie. Fiskene steges primært på den ene side i ca. 2 min., til de er pænt gyldne og kødet begynder at være gennemstegte.

Vend fiskene og steg videre, mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 1-2 minutter. Krydr igen med lidt salt og peber.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Velbekomme!

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?