0
Stegt kuller med salviestuvede majs med parmesan dertil cremet polenta og stegte nye løg

Stegt kuller med salviestuvede majs med parmesan dertil cremet polenta og stegte nye løg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
forårsløg
1 min.
Forårsløg:

Skær top og bund af løgene, og skyl dem grundigt i koldt vand.

polentamelparmigiano reggiano (Parmesan)
5 min.
Polenta:

Kog 8 dl. letsaltet vand (eller sødmælk, hvis du vil være lidt ekstra god ved dig selv) op, og pisk polentaen i. Kog ved medium til lav varme under konstant omrøring i 2-3 min. Lad polentaen hvile i 4-5 min. under låg. Rør den med revet parmesan (brug halvdelen her), 2-3 spsk. af din bedste olivenolie og/eller lidt koldt smør, og smag til med salt og peber.

majskolberskalotteløgsalvieparmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Majs:

Fjern bladene, og skær majskornene af. Sauter majsene i en lille tykbundet gryde i en klat smør sammen med finthakket skalotteløg. Tilsæt 1/2 dl vand, og lad majsene koge ind, til vandet er helt fordampet. Tilsæt finthakkede, plukkede salvieblade (gem lidt til pynt) og halvdelen af det sidste parmesan. Smag til med salt og peber.

kullerfilet uden skindforårsløg
30 min.
Fisk & forårsløg:
Steg fisken i 2-3 min. i lidt neutral olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op.

Vend fisken, krydr igen med salt og peber, og steg videre til fisken bliver "mælkehvid", så er den klar til servering.

Steg forårsløg med på panden de sidste 2 min. Krydr med salt og peber.

40 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Pynt med det sidste af salvien, og riv den sidste rest parmesan over retten ved bordet!

Fif: Gem evt. lidt af polentaen til dagen efter, hvor den smager skønt skåret i skiver og stegt sprød i lidt olie på en pande.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?