0
Bagt selleri med svampe, pecorino og bitter salat
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødløgknoldselleri
1 min.
Selleri og løg

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Skræl løgene, og skær dem i kvarte. Skræl selleriet, og skær det ud i stykker på størrelse med en tændstikæske.

Dryp et par dråber olivenolie på, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Bred løg og selleri ud på en bradepande. Bag i ovnen i ca. 25 min., til de har taget godt med farve og er møre.

hjertesalatrødt æble
10 min.
Salat

Pluk salaten ud i blade, og skyl dem. Snit bladene i strimler, og gem dem til anretning.

Skyl æblet, og skær det i små tern.

blandede svampecitron
15 min.
Svampe

Rens svampene (undgå helst at bruge vand), og skær dem ud i mundrette bidder.

Varm en stor pande op ved højeste blus, tilsæt en smule olie, og steg svampene i 4-5 min., til de er møre og har taget lidt farve. Steg gerne svampene over to gange, hvis du laver mad til 3-4 kuverter. Krydr med salt, friskkværnet peber og godt med fintrevet citronskal.

pecorino romano
30 min.
Anretning

Anret selleri og løg på en tallerken med svampe og salatblade ovenpå. Riv osten fint henover, og slut af med et drys æbletern.

Velbekomme!

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?