Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.
1. Start med at skylle alle grøntsager i koldt vand.
2. Kog den skyllede perlebyg i rigeligt, letsaltet vand i ca. 10-12 min. (afhængig af hvor meget bid du vil have i dine kerner).
3. Dræn overskydende væde fra, og lad dem afkøle let.
4. Skær æble, rødløg og agurk i små tern på ca. 4 x 4 mm. Vend det og blåbær sammen med perlebyggen.
5. Kom tahin i en skål, og pisk det sammen med lidt citronsaft. Tilsæt finthakket/presset hvidløg samt lidt salt, og rør dressingen sammen. Tilsæt lidt vand lidt ad gangen, og pisk dressingen, til den er cremet og let flydende. Smag tahindressingen til med salt, peber og lidt sukker.
6. Rids makrelfileterne (se video ovenover) med 2-3 snit på skindsiden. Dette bevirker, at de ikke krøller så meget, når de steges eller grilles.
7. Skær evt. den lille bræmme af ben væk (se video ovenover), der sidder i fileten. Dette gøres nemt med et lille snit på hver side af benene lige ned til skindet uden at skære igennem. Nu kan bræmmen af ben rykkes forsigtigt af. Er fileterne meget små, forsvinder de små ben nærmest under stegning.
8. Krydr med salt og peber på kødsiden.
9. Steg fileterne gyldne på skindsiden på en varm pande i neutral olie i 2-3 min., kun på skindsiden. Når skindet er ved at være sprødt og gyldent, tilsættes 2-3 små klumper frisk smør, som bruses af.
10. Vend fisken og tæl til 5 - VOILA - nu er fisken klar.
11. Vend de skyllede og groft plukkede salatblade sammen med perlebyggen og server straks.
Anretning: som vist på billedet.
Kundekommentarer ()