0
Stegt skærising med ærtesuppe og ærter francaise

Stegt skærising med ærtesuppe og ærter francaise

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Fold fileterne på den lange led så de ligger dobbelt og krydr med salt og peber. Vend dem i hvedemel (eller rugmel). Steg dem på en medium varm pande i godt med smør og olivenolie. Steg fisken primært på den ene side (i ca. 2 min.) til den er pæn gylden, vend fisken og steg videre mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde hen over fisken - fortsæt drypstegningen i 1-2 minutter. Krydr med lidt salt og peber igen.

Ærtesuppe: Smelt 50g smør i en gryde og tilsæt fintsnittet skalotteløg. Sautér dem til de er "bløde" uden at tage farve. Tilsæt nu de frosne ærter som sauteres med et par minutter. På med hønsefond og fløde og kog igennem i 2 minutter. Nu blendes suppen med 100 g smør og et par kviste mynte. Sigt igennem en fin sigte og smag den til med salt og peber samt evt. lidt citronsaft.

Nu skal du beslutte om du vil spise suppen varm eller kold – er du til varm suppe server da straks – er du til kold ærtesuppe køl da suppen lynhurtigt ned - evt. i et isbad så farven ikke går over i camouflage nuancer.

Ærter francaise: Bælg de friske ærter og skær bacon ud i tern af ca. 2 x 2 mm. Steg bacon sprødt på en pande sammen med pillede perleløg. Tilsæt nu de bælgede ærter og en lille klat smør samt ½ dl vand og sving det hele rundt et par gange indtil vandet er fordampet igen. Skyl og tør salaten og snit den fint – vend den i de varme ærter. Smag nu til med salt og peber og riv lidt citronskal over. Hæld over de stegte skærisingfileterer og pynt med ærteskud. Server straks!

Server retten med godt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?