0
Stegt kulmule med libanesisk spinatsalat med pilaf, rosiner og yoghurt

Stegt kulmule med libanesisk spinatsalat med pilaf, rosiner og yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Libanesisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grünkern
1 min.
Grünkern:

Kog grünkern i en gryde med rigeligt vand og salt - kog i ca. 15 minutter. Kom de kogte korn i en sigte og lad dem dryppe godt af.

pinjekernerolivenolie, ekstra jomfru
2 min.
Pinjekerner:

Rist pinjekerner på en tør pande til de er gyldne. Vend med lidt god olivenolie samt fint salt. Knus dem let i en morter eller hak dem med en kniv.

babyspinat
4 min.
Spinat:

Rib spinaten. Skyl den i to hold koldt vand og slyng den tør i en salatslynge.

Freekeh krydderizittauerløg1hvidløgsmørolivenolie, ekstra jomfrubabyspinatrosinersalt & pebercitron
15 min.
Pilaf:

Pil og snit løg og hvidløg så fint du kan.

Kom en generøs klump smør og tilsvarende mængde olivenolie i en bred tykbundet gryde. Sauter løg og hvidløg heri så de bliver bløde og godt brune uden at branke. Krydr med salt og freekeh-krydderimix.

Tilsæt rosiner og spinat. Når spinaten er faldet sammen tilsættes de kogte korn og de ristede pinjekerner

Vend rundt og smag til med salt og peber samt lidt citronsaft

kulmulefilet med skindsalt & peberen smule rug- eller hvedemelsmørolivenolie, ekstra jomfru
30 min.
Fisk:

Krydr fiskefileterne med salt og peber og vend dem i lidt rug eller hvedemel.

Steg dem på en medium varm pande i godt med smør og olivenolie. Fiskene steges primært på den ene side i ca. 2 min. til de er pænt gyldne

Vend fiskene og steg videre mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken - fortsæt drypstegningen i 1-2 minutter. Krydr igen med lidt salt og peber.

græsk yoghurt, 10%citron
35 min.
Anretning:

Som vist! Dryp med yoghurt og lidt fintrevet citronskal

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Freekeh krydderier indeholder:

  • 25% urtebouillon
  • 15% kanel
  • 15% allehånde
  • 15% sort peber
  • 10 % koriander
  • 10 % mynte
  • 10 % persille

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?