0
Stegt kulmule med libanesisk spinatsalat med pilaf, rosiner og yoghurt

Stegt kulmule med libanesisk spinatsalat med pilaf, rosiner og yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Libanesisk
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Speltmel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grünkern
1 min.
Grünkern:

Kog grünkern i en gryde med rigeligt vand og salt - kog i ca. 15 minutter. Kom de kogte korn i en sigte og lad dem dryppe godt af.

pinjekernerolivenolie, ekstra jomfru
2 min.
Pinjekerner:

Rist pinjekerner på en tør pande til de er gyldne. Vend med lidt god olivenolie samt fint salt. Knus dem let i en morter eller hak dem med en kniv.

babyspinat
4 min.
Spinat:

Rib spinaten. Skyl den i to hold koldt vand og slyng den tør i en salatslynge.

Freekeh krydderizittauerløg1hvidløgsmørolivenolie, ekstra jomfrubabyspinatrosinersalt & pebercitron
15 min.
Pilaf:

Pil og snit løg og hvidløg så fint du kan.

Kom en generøs klump smør og tilsvarende mængde olivenolie i en bred tykbundet gryde. Sauter løg og hvidløg heri så de bliver bløde og godt brune uden at branke. Krydr med salt og freekeh-krydderimix.

Tilsæt rosiner og spinat. Når spinaten er faldet sammen tilsættes de kogte korn og de ristede pinjekerner

Vend rundt og smag til med salt og peber samt lidt citronsaft

kulmulefilet med skindsalt & peberen smule rug- eller hvedemelsmørolivenolie, ekstra jomfru
30 min.
Fisk:

Krydr fiskefileterne med salt og peber og vend dem i lidt rug eller hvedemel.

Steg dem på en medium varm pande i godt med smør og olivenolie. Fiskene steges primært på den ene side i ca. 2 min. til de er pænt gyldne

Vend fiskene og steg videre mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken - fortsæt drypstegningen i 1-2 minutter. Krydr igen med lidt salt og peber.

græsk yoghurt, 10%citron
35 min.
Anretning:

Som vist! Dryp med yoghurt og lidt fintrevet citronskal

Bonusinfo

Freekeh krydderier indeholder:

  • 25% urtebouillon
  • 15% kanel
  • 15% allehånde
  • 15% sort peber
  • 10 % koriander
  • 10 % mynte
  • 10 % persille

Bonusinfo

I Midttyskland har man tradition for at dyrke spelt til grünkern. Grünkern er spelt der er høstet, mens den er halv moden og derefter kunstigt tørret. Det er opstået som en reaktion på perioder med ugunstigt vejr, hvilket kunne ødelægge afgrøderne for de tyske bønder. Så derfor blev der høstet før kornet var helt modent ved ca. 50% fugtindhold. Fordi de tørrede kerner smagte så godt når de blev kogt opstod der i Tyskland en tradition for at høste en del af kornet som grünkern i slutningen af ​​juli. For at lave Grünkern skal det umodne korn tørres med røg, hvilket udvikler en karakteristisk smag. Dette er grunden til, at speltdyrkningen har fundet en niche i Tyskland helt op til vor tid.

Spelt (Triticum spelta) er for øvrigt en ældgammel sort hvede som man anser for at være en hybrid mellem urhvedesorterne Emmer og Enkorn

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?