Kartofler: Skrab/skrub de små kartofler og kog dem i vand med salt i ca. 15 min. til de er møre. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg og krydr med lidt godt salt og hakket basilikum (brug det halve her!)
Dressing: Rør 2 spsk. honning, citronsaft fra 1/2 citron + lidt skal af citronen sammen /med dobbelt mængde af din bedste olivenolie. Smag til med salt og sort peber.
Rødbeder: Skræl rødbederne og skyl dem grundigt. Skær dem i ca. 2 mm tynde skiver på et mandolinjern og kom dem i en skål med rigeligt iskoldt vand – lad dem ligge heri i ca. 10 minutter. Slyng rødbederne tørre i en salatslynge vend dem med dressingen samt hakket basilikum - lad det trække i 5 minutter – smag til med salt og peber.
Peberrodscreme: Skræl peberroden og riv den på den fine side af et rivejern – bland yoghurt og peberrod og smag til med salt, peber, lidt sukker og citronsaft – lad cremen trække i 10 minutter.
Fisk: Krydr fileterne med salt og peber og fold dem på midten på den lange led. Vend dem i lidt rug- eller hvedemel og steg dem på en medium varm pande i halvt smør og halvt neutral olie. Steg dem primært på den ene side i ca. 2 min. til de er gyldne og sprøde. Tilsæt et par smørklatter og vend fiskene når det er ”bruset af”. Steg videre, mens du hele tiden "drypsteger" ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken - fortsæt drypstegningen i 1 min. Krydr igen med lidt salt og peber før du serverer (gerne med en god flagesalt som fx Læsø- eller Maldonsalt).
Anretning: Som vist på billedet med det sidste citron til at dryppe over.
Kundekommentarer ()