0
Stegt skærising med rødbedesalat og peberrodscreme

Stegt skærising med rødbedesalat og peberrodscreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflerbredbladet persille
1 min.
Kartofler:

Skrab/skrub de små kartofler, og kog dem i vand med salt i ca. 15 min., til de er møre. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr med lidt god salt og hakket persille (brug det halve her).

rødbederbredbladet persille
2 min.
Rødbeder:

Skræl rødbederne, og skyl dem grundigt. Skær dem i ca. 2 mm tynde skiver eller strimler på et mandolinjern, og kom dem i en skål med rigeligt, iskoldt vand. Lad rødbederne ligge i vandet i ca. 10 min. Slyng dem tørre i en salatslynge, og vend dem med dressingen (se nedenunder) samt det sidste hakkede persille. Lad dem trække i 5 min., og smag til med salt og peber.

citron
10 min.
Dressing:

Rør 2 spsk. honning, citronsaft fra 1/2 citron og lidt skal af citronen sammen med dobbelt mængde af din bedste olivenolie. Smag til med salt og sort peber.

peberrodgræsk yoghurt, 10%citron
20 min.
Peberrodscreme:

Skræl peberroden, og riv den på den fine side af et rivejern. Bland yoghurt og peberrod, og smag til med salt, peber, lidt sukker og citronsaft. Lad cremen trække i 10 min.

skærisingfiletrasp
30 min.
Fisk:

Fold (se video ovenover) fisken så den er lige tyk på begge sider. Krydr generøst med salt og knust sort peber på begge sider. Panér fisken, først i mel, dernæst i et sammenpisket æg (alternativt lidt fløde eller mælk) og til sidst i rasp (se video ovenover). Sørg for at presse raspen godt fast. Steg på en eller 2 pander i rigeligt fedstof. Jeg bruger halvt neutral olie og halvt smør. Steg til fisken er gylden og sprød. Det tager 1-2 min. på hver side. Lad fiskene dryppe af på fedtsugende papir, og drys med lidt salt. 

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet med det sidste citron til at dryppe over. Servér kartofler i en skål på siden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?