0
Stegt skærising/rødspætte og gnocchi med svampe og rosmarin

Stegt skærising/rødspætte og gnocchi med svampe og rosmarin

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
champignonsskalotteløghvidløgrosmarinhjertesalatcitronpecorino romano
1 min.
Forberedelse
Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Skyl citronen, riv den gule del af skallen fint, og pres saften fra. Skyl, pluk og skær rosmarin fint. Riv pecorinoen. Skyl svampe og skær dem i tynde skiver. Del hjertesalat i halve eller kvarte, og kom dem i koldt vand.
citronsukkerolivenolie, ekstra jomfru
8 min.
Citrondressing

Rør citronsaften med samme mængde sukker (eller honning), som der er saft. Rør derefter med samme mængde olivenolie, som der er citron/sukkerlage. Her kan det godt betale sig, at bruge den bedste olie du har! 

gnocchiskalotteløghvidløg
10 min.
Gnocchi med svampe og rosmarin
Steg de rå gnocchi på en ret varm pande. Steg i halvt smør og olivenolie sammen med de finthakkede hvidløg. Lad dem stege ved semi-hård varme 3-4 min, til de er gyldne og lækre. Kom svampe og skalotteløg på panden, og rist med i 2-3 min. Kom det hakkede rosmarin på, riv 2/3 af pecorinoen i, og vend rundt. Smag til med salt og masser af sort peber.
skærisingfiletsmørsaltsort peber
20 min.
Fisk

Krydr fileterne med salt og peber, og fold dem på midten (se video ovenover) på den lange led. Vend dem evt. i lidt rug- eller hvedemel, og steg dem på en medium varm pande i neutral olie eller smør.

Steg dem primært på den ene side i ca. 2 min., til de er gyldne og sprøde. Tilsæt et par smørklatter, og vend fiskene, når smørret er bruset af. Steg videre, mens du hele tiden drypsteger ved at tage smør fra panden med en spiseske, og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i maximalt 1 minut. Krydr igen med lidt salt og peber, før du serverer (brug gerne en god flagesalt som fx Læsø- eller Maldonsalt).

30 min.
Anretning

Som vist! Dryp salaten grundigt af - slyng den gerne i en salatslynge - fordel dressingen over sammen med det sidste pecorino og den revne citronskal.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?