Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skrub kartoflerne, skær dem i grove tern, og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Bag dem møre på en bageplade i 20-25 min.
Halvér citronen, og steg den på skærefladen på en godt varm pande med et par dråber olivenolie. Citronen skal tage masser af farve, og blive næsten branket.
Lad den køle lidt ned, og pres så saften ned i en skål.
Snit hvidløget super tyndt med en skarp kniv, og kom skiverne ned i skålen. Pisk lidt olivenolie ned i, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Halvér tomaterne, og snit bladselleri og kål tyndt. Vend det sammen med marinaden.
Pluk basilikum ud i blade.
Vend fiskefileterne i mel, drys det overskydende mel af, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Steg fileterne på en godt varm pande i 2-3 min. på hver side med rigeligt olie og gerne en klat smør.
Anret stegt fisk, kartofler og grønt på en tallerken. Drys med basilikumblade, og kom evt. overskydende marinade på som sauce.
Kommentarer og forslag til opskriften