0
Stegt skærisingfilet med krydret aubergine, tomat og grønne linser

Stegt skærisingfilet med krydret aubergine, tomat og grønne linser

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

auberginetomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailras el hanout
1 min.
Aubergine

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Halvér auberginen på langs, og rids den godt ned i kødet med en kniv. Gnid den med lidt olivenolie, og massér krydderiet godt ned i kødet.

Kom auberginen op i et ildfast fad med folie over, og bag i ovnen i 20-25 min., til den er mør.

Når der mangler ca. 10 min., kommer du tomater ind i fadet, og lader dem bage med.

grønne linserhjertesalat
10 min.
Linser

Skyl linserne i en sigte, og sæt dem over i en gryde, med rigeligt, letsaltet vand. Kog linserne stille og roligt i ca. 15 min., til de er møre.

Når linserne er møre, hælder du vandet fra, og smager til med et par dråber olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Del salaten i kuvertstykker, og skyl dem grundigt.

skærisingfilet uden skind
20 min.
Fisken

Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle. Fold fileterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke, og krydr dem med salt og friskkværnet peber. 

Sæt en pande over ved høj varme, tilsæt en smule neutral olie, og læg fisken på panden. Steg fisken i alt ca. 2-3 min. på den ene side, vend den herefter, og steg den ca. 30 sek. på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken. 

25 min.
Aubergine

Når auberginen er mør, skraber du kødet ud med en ske. Hak det groft igennem med en kniv, vend det sammen med linserne, og smag det til med salt og peber.

ricotta fra la Treccia
30 min.
Anretning

Anret linser og aubergine på en tallerken med fisken ovenpå og salaten ved siden af med tomater ovenpå. Kom til sidst en god klat ricotta på tallerkenen, og husk at give den lidt friskkværnet peber.

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
651 kcal
Fedt:
50,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,5 g
Kulhydrat:
17,4 g
heraf sukkerarter:
6,5 g
Kostfibre:
8,6 g
Protein:
28,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?