0
Stegt rødspættefilet med bagte kartofler og grillet citron

Stegt rødspættefilet med bagte kartofler og grillet citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætte, Bladselleri, Hvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartofler
1 min.
Kartofler

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Skrub kartoflerne, skær dem i grove tern, og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Bag dem møre på en bageplade i 20-25 min.

citronhvidløg
5 min.
Citronmarinade

Halvér citronen, og steg den på skærefladen på en godt varm pande med et par dråber olivenolie. Citronen skal tage masser af farve og blive næsten branket.

Lad den køle lidt ned, og pres så saften ned i en skål.

Snit hvidløget super tyndt med en skarp kniv, og kom skiverne ned i skålen. Pisk lidt olivenolie ned i, og smag til med salt og friskkværnet peber.

basilikumbladselleritomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailhvidkål
15 min.
Grønt

Skyl tomater, kål og bladselleri. Halvér tomaterne, og snit bladselleri og kål tyndt. Vend det sammen med marinaden.

Pluk basilikum ud i blade.

rødspættefilethvedemel
20 min.
Fisk

Vend fiskefileterne i mel, drys dem godt af for overskydende mel, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Steg fileterne på en godt varm pande i 2-3 min. på hver side med rigeligt olie og gerne en klat smør.

30 min.
Anretning

Anret fisk, kartofler og grønt på tallerkenen. Drys med basilikumblade, og kom evt. overskydende marinade på tallerkenen som sauce.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?