0
Stegt skrubbefilet med grøn kartoffelmos og krydrede bagte rødbeder

Stegt skrubbefilet med grøn kartoffelmos og krydrede bagte rødbeder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartoflerrødbeder
1 min.
Ordn rødbeder og kartofler

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 

Skræl både kartofler og rødbeder. Skær rødbederne i grove chunks, vend dem med lidt olivenolie og salt, og bag dem i ovnen i 20-25 min., til de er møre.

bagekartoflerspinathvidløgbredbladet persille
10 min.
Lav mosen

Skær kartoflerne i grove tern, og kom dem op i en gryde med vand, så det dækker, og et skud salt. Kog i ca. 10 min., til de er helt møre.

Fjern de groveste stilke på spinaten, og skær bladene i grove strimler. Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv. Snit hvidløget i tynde skiver.

15 min.
Lav fyld til mosen

Varm en pande op ved mellem varme, og tilsæt et generøst skud olivenolie. Sautér hvidløgene i 1-2 min., uden at de tager farve. Tilsæt så spinat og persillestilke og -blade, og vend det hele rundt på panden i 3-4 min., til det er faldet sammen. Tag det herefter af panden, og overfør det til en lille skål.

skrubbefilet
20 min.
Steg fisken

Rengør panden fra før, og sæt den over igen ved mellem til høj varme. Tilsæt lidt olie, og steg fiskefileterne i ca. 2 min. på hver side. Krydr med lidt salt.

græsk yoghurt 2 %
25 min.
Færdiggør mosen

Dræn vandet fra kartoflerne, og tilsæt et godt skud olivenolie eller en klat smør. Mos kartoflerne groft med et piskeris. Vend så spinatblandingen løst sammen med mosen, og gør derefter det samme med yoghurten. Du skal ikke røre yoghurten helt ud i mosen. Smag til med salt og groftkværnet, sort peber.

shivid polo
30 min.
Anretning

Drys rødbederne med krydderblandingen, når de kommer ud af ovnen. Anret en god skefuld mos på en tallerken med fisken ovenpå og bagte beder på siden. 

Bonusinfo

Shivid polo krydderimix indeholder:

  • 50% tørret dild
  • 25% løgpulver
  • 24,5% hvidløgspulver
  • 0,5% safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?