0
Stegt rødspættefilet med harissakartofler og syrlig salat

Stegt rødspættefilet med harissakartofler og syrlig salat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

nye kartoflerharissapasteovn
1 min.
Bag kartoflerne

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Halvér kartoflerne og vend dem med lidt olivenolie, harissapaste og lidt salt. Bred dem ud på en bageplade og bag til de er møre - ca. 25 min.

gulerødderæblelimerucolaskål
5 min.
Lav salaten

Skræl gulerødderne i lange bånd med en kartoffelskræller. Skær æblet i tynde både.

Kom rucola, æbler og gulerødder op i en skål og vend rundt med masser af limesaft og et par dråber olivenolie.

rødspættefiletpande
15 min.
Steg fisken

Fold filetterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke.

Varm en stor pande op ved høj varme og tilsæt lidt olivenolie. Krydr fiskefiletterne med salt og steg på panden ca. 2-3 min på hver side til de er gyldne og gennemstegte.

25 min.
Anretning

Anret kartofler, syrlig salat og stegt skrubbe på en tallerken.

Velbekomme!

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?