0
Bagt rødspættefilet med tzatziki, sprøde kikærter og grønt

Bagt rødspættefilet med tzatziki, sprøde kikærter og grønt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

rødspættefiletkikærter i vand
1 min.
Bag fisk og kikærter

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Rul fiskefileterne sammen fra hale mod hoved, og krydr dem med lidt salt. Læg dem i et smurt ildfast fad, og bag dem i ovnen i 10-15 min., til de er gennembagte og mælkehvide.

Dræn kikærterne, og vend dem med et par dråber olivenolie, salt og friskkværnet sort peber. Bred dem ud på en bageplade, og bag dem i 15-20 min., til de er sprøde og gyldne.

quinoa
5 min.
Kog quinoa

Kog quinoa i rigeligt vand med lidt salt i ca. 15 min. under låg, og dræn overskydende vand fra.

græsk yoghurt, 10%agurktzatziki krydderibredbladet persille
10 min.
Lav tzatziki

Skær agurken i små tern, og vend den sammen med yoghurt og krydderblanding i en skål. Smag til med lidt salt.

Hak persillen fint med en kniv, og vend den ned i quinoaen sammen med et par dråber olivenolie.

20 min.
Anretning

Anret quinoa i en dyb tallerken med tzatziki, kikærter og bagt fisk ovenpå.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Tzatziki krydderi indeholder:
75% dildspidser, 15% hvidløgspulver, 10% tørret citronskal

Næringsindhold pr. person:

Energi:
715 kcal
Fedt:
28,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,2 g
Kulhydrat:
62 g
heraf sukkerarter:
11,1 g
Kostfibre:
14 g
Protein:
43,4 g