0
Stegt slethvar med sauce Nage, dertil puré af blå kartofler

Stegt slethvar med sauce Nage, dertil puré af blå kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Slethvar, Mælk, Fløde, Sulfitter

Fremgangsmåde

Fisk: Fileterne krydres med salt og peber og foldes så de er lige tykke (lav et snit på tværs i den tynde og spidse ende, uden at skære fileten over, og fold fileten sammen). Steg på en godt varm pande i lidt smør og olivenolie. Fisken steges primært på den ene side (start med den flotte ensartede side) i ca. 3-4 min., indtil den er pæn gylden, hvorefter den vendes og steges i kort tid på den anden side.

Puré af blå kartofler (gerne af mærket Vitelotte) : Skræl kartoflerne og kog dem møre i rigeligt vand med lidt salt. Mos dem gennem en puresigte eller en kartoffelpresse. Kog mælk, fløde og smør (100 gram) op med 3 gram salt og 2 gram knust hvid peber - tilsæt til mosen og pisk det godt sammen over varme.

Sauce Nage: Løg og gulerødder skæres meget fint (gerne på en mandolin) og koges med vin, eddike og safran. Koges til væden er reduceret til lige under 1 dl. pisk små tern af kold smør (100 gram) i saucen og smag den til med salt, peber og evt. lidt sukker og citronsaft, der skal være god balance mellem sødme og syre. Lige inden servering tilsættes finthakket dild.

Anretning: Som anvist på billedet med lidt kogte ærter og lidt marineret ærteskud - server evt. godt brød og en grøn salat dertil.

Fif: Lav evt. lidt dekorative chips af nogle af de blå kartofler - det er nemt! Skær dem i ca. 1 mm tynde skiver med en mandolin eller en kartoffelskræller, og lad dem udvande i rindende koldt vand en times tid. Fritér i rigeligt olie ved 180 grader til de er sprøde, og lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle og giv dem lidt fint salt.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?