0
Stegt sommergrønt med kota og hasselnødder og nye kartofler

Stegt sommergrønt med kota og hasselnødder og nye kartofler

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartofler
1 min.
Kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra. 

hasselnøddekerner
10 min.
Nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

grønkålporregrønne aspargesKotadildhvidløgsennepolivenolie, ekstra jomfruLys eddike
10 min.
Grøntsagerne

Pil hvidløget, og riv det ned i en stor skål. Tilsæt 1 spsk. olie, 1 spsk. eddike og 1 tsk. sennep pr. person, og rør det godt rundt. Skyl dilden, afdryp den for vand, hak den groft og rør den i dressingen.

Pil det yderste lag af porren, og skyl den grundigt med kålene. Flæk porren, og skær bladene fra stilken på kålene.

Varm to pander op ved middelhøj varme. Steg porren på skærefladen og aspargesene hele i 1 spsk. olie pr. person, indtil de har fået godt med farve. Porren skal have længere tid end aspargesene, og kan med fordel steges med låg på. Når de er stegt færdige, skæres grøntsagerne i mundrette stykker, og vendes i dressingen. Smages til med salt og peber. 

30 min.
Anretning

Fordel kartoflerne i bunden af en tallerken, og anret salaten henover. Top med brud af osten og ristede nødder. 

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?