0
Stegt spidskål med hasselnødder, kærnemælk og kødboller

Stegt spidskål med hasselnødder, kærnemælk og kødboller

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hakket grisekødmujaddara krydderi
1 min.
Kødboller

Start med at komme hakket kød og krydderimix op i en skål. Tilsæt et godt skud salt og rør det hele sejt. Form herefter små kødboller - 3 pr kuvert. Sæt dem til side til senere - ved stuetemperatur.

hasselnøddekernerkikærter i vand
5 min.
Kikærter

Dræn kikærterne grundigt i en sigte. Hak hasselnødderne groft med en kniv. Lun en smule god olivenolie op i en gryde og tilsæt hasselnødderne. Lad dem tage en smule farve, skru ned for gryden og tilsæt kikærterne. Lun det hele igennem stille og roligt og smag til med salt og friskkværnet peber.

rødt spidskålhakket grisekød
10 min.
Spidskål

Del hver spidskål på langs i 4 lige store dele - med stok og det hele. Varm en pande op ved høj varme. Tilsæt en smule neutral olie og steg kålen på skærefladen til den har taget godt med farve. Lad den falde en smule sammen - men beholde noget sprødhed.

Steg kødbollerne på samme pande - de skal have ca. 10 minutter i alt. Husk at vende dem ofte. 

25 min.
Anretning

Anret kikærterne med spidkålen ovenpå og kødbollerne på siden - og slut af med at komme lidt kærnemælk og plukket basilikum henover.

Velbekomme!

Bonusinfo

Mujaddara

- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen

Skagenfoods mujaddarablanding består af:

30% Spidskommenfrø, 25% Korianderfrø, 10% Allehånde, 10% Kanel, 10% Kommen, 10% Cayennepeber og 4% Laurbærblade, 1% Safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?