0
Stegt spidskål med krydret bulgur og cremet fennikel

Stegt spidskål med krydret bulgur og cremet fennikel

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bulgurras el hanoutsorte Leccino oliven, uden stencitron
1 min.
Bulgur

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde og tilsæt vand så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.

Mens bulguren koger, kan du hakke oliven groft med en kniv.

Smag bulguren til med salt, friskkværnet peber, et godt skud olivenolie, krydderiblandingen, godt med fintrevet citronskal og citronsaft.

fennikel med topgræsk yoghurt, 10%agurk
10 min.
Fennikel

Skyl og pluk fennikelen ud i "blade" og skyl dem godt. Snit dem så fint som muligt, med en skarp kniv.

Skyl agurken, flæk den på langs og skrab kernehuset ud med en ske. Skær agurken i tynde skiver.

Vend agurk og fennikel sammen med yoghurten i en skål. Tilsæt evt nogle dråber vand, så yoghurten bliver en smule mere lind. Krydr med friskkværnet peber - men ingen salt før lige inden servering.

spidskål
20 min.
Spidskål

Del spidskålen i kuverstykker med lidt stok på hvert stykke, så det hjælper med at holde sammen på kålen. Steg stykkerne på en mellemvarm pande i en smule olivenolie. Steg til kålstykkerne har taget godt med farve men stadig har en smule bid - ca. 5-6 min. i alt.

Krydr med lidt salt.

30 min.
Anretning

Anret bulguren i en dyb tallerken med den cremede salat på siden og det stegte spidskål ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?