Start med at sætte en stor gryde vand med godt saltet vand over at koge.
Skyl spidskålet, og del det i kvarte.
Sæt en stor pande over ved høj varme, og tilsæt en smule olivenolie. Steg kålet på alle sider, så det tager masser af farve.
Tag det derefter af panden, og snit det i grove strimler. Fjern stokken.
Tør panden ren, og tilsæt en smule olivenolie. Rist raspen under omrøring, til den er gylden og sprød. Mens raspen steger, kan du halvere tomaterne.
Når raspen er gylden og sprød lægges den op på fedtsugende papir, og panden rengøres igen.
Kom pastaen i det kogende vand, og kog efter anvisning på pakken, til den er al dente.
Kom lidt ny olie på den rene pande, og steg pinjekernerne et minut eller to. Tilsæt så de halve tomater, og lad dem varme igennem.
Kom så kål og pasta på panden, og bland godt rundt. Riv citronen fint over pastaen, og smag til med salt og peber.
Anret pastaen i dybe tallerkener, og slut af med at drysse sprød rasp og fintrevet ost over retten.
Velbekomme!
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()