0
Stegt spidskål og bagt laks på citronkartofler med kapers og yoghurt

Stegt spidskål og bagt laks på citronkartofler med kapers og yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ASC laks med skind
1 min.
Laks

Tag fisken ud af køleskabet og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber og læg den i et smurt ildfast fad til senere - sæt ikke fadet på køl.

Tænd ovnen på 170 grader varmluft.

små kartoflersaltede kapers
3 min.
Kartofler

Skrub kartoflerne grundigt og kog dem i letsaltet vand, til de er møre. Ca. 10 min.

Dæk kapersene med vand i en lille skål og lad dem udvande til senere.

ASC laks med skind
10 min.
Laks

Sæt laksen i ovnen og bag den i ca. 15 min. Fjern derefter skindet og pluk den ud i grove stykker.

spidskålsaltede kapers
15 min.
Spidskål

Skær spidskålet ud i grove chunks og steg dem hårdt på en godt varm pande, til de har taget godt med farve men stadig har bid. Ca. 5-6 minutter i alt. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Hak kapersene groft med en kniv. 

 

citronsaltede kaperssmå kartofler
20 min.
Kartofler

Del kartoflerne i mindre stykker og vend dem med lidt god olivenolie og de hakkede kapers. Smag dem til med salt, godt med friskkværnet peber og masser af citronsaft og fintrevet citronskal.

brøndkarse
30 min.
Anret

Anret en god skefuld yoghurt i bunden af en dyb tallerken. Kom derefter kartofler og spidskål ovenpå og brud af laksen. Slut af med at plukke brøndkarse over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?