Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom 200 g vand pr. pers. i en gryde, og kog det op. Når vandet koger, tilsættes 40 g polentamel pr. pers., imens der piskes grundigt. Skru ned for gryden, og lad polentaen småboble under låg i ca. 5 min. Rør gerne jævnligt. Lad derefter grøden hvile under låg indtil servering.
Tilsæt revet ost til polentaen lige inden servering, og smag til med salt. Polentamelet suger rigtig meget væde, så der skal evt. tilføres mere vand eller lidt mælk. Polentaen skal have samme konsistens, som en tynd havregrød.
Skyl spidskål, bladselleri og æble. Rens svampene, gerne uden brug af vand.
Pluk estragon ud i blade. Hak den med en skarp kniv.
Skær spidskålen i grove både, og skær æblet i tern. Snit bladselleri tyndt.
Bland bladselleri, æble og estragon, og vend det med masser af fintrevet citronskal og citronsaft.
Varm en stor pande op, og tilsæt en smule olivenolie. Pluk svampene ud i strimler, og steg dem hårdt på panden i 2-3 min. Tag dem herefter af panden igen, tilsæt lidt ny olie, og steg kålen i 3-4 min., til den har taget farve, men stadig har bid.
Tag kålen af panden, tilsæt en god klat smør, og lad den bruse op ved mellem varme. Sluk så for panden.
Varm polentaen op, og smag den til en sidste gang. Anret den i dybe tallerkener med stegt kål, svampe og rå grønt ovenpå. Slut af med at komme lidt af det brunede smør fra panden over retten.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()