0
Stegt spidskål på cremet polenta med små tomater og bagt lyssej

Stegt spidskål på cremet polenta med små tomater og bagt lyssej

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
lyssejfilet med skind
1 min.
Lyssej

Start med at tænde ovnen på 150 grader. Tag fisken ud af køleskabet, del den i kuvertstykker, krydr den med salt og friskkværnet peber, og læg den i et smurt ildfast fad. Kom et stykke folie henover fadet og sæt det til side til senere - ikke på køl.

polentamel
5 min.
Polenta

Kom 750ml vand i en gryde og kog det op. Når vandet koger tilsætter du polentamelet mens du pisker. Skru ned for gryden og lad det småboble under låg i ca. 5 min. - og rør gerne jævnligt. Lad derefter grøden hvile under låg til servering. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis nødvendigt. Ved servering skal den have konsistens som en lind grød.

spidskålsmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailPecorino Romano D.O.Phvidløg
10 min.
Spidskål

Sæt fisken i ovnen og bag den ca. 15-20 min.

Del spidskålet på langs i et stort stykke per kuvert. Halvér tomaterne og riv osten fint. Giv hvidløgene et let tryk med håndfladen, så de giver en smule efter.

Læg kålen med skæresiden ned, på en varm pande, med en smule olie. Lad kålen stege og tage godt med farve men stadig beholde noget sprødhed. Ca. 5-7 minutter. Et par minutter inden kålen er færdig tilsætter du hvidløg og tomater og lader det sautere med.

polentamel
20 min.
Polenta

Smag polentaen til med rigeligt god olivenolie, gerne en klat smør, godt med salt og peber og fintrevet ost. Gem gerne lidt ost til anretning.

25 min.
Anretning

Tag fisken ud af ovnen og anret den oven på en god klat polenta. Kom spidskål, tomater og hvidløg ved siden af og slut af med plukkede basilikum blade og revet ost.

Velbekomme!

Skulle du have polenta til overs efter middagen, kan du køle det ned til næste dag, skære det i skiver og stege det på en pande til brug i en salat eller lignende.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?