0
Stegt spidskål på kartoffel/gulerodsmos med estragonsauce

Stegt spidskål på kartoffel/gulerodsmos med estragonsauce

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
spisekartoflergulerødder
1 min.
Mos

Start med at skylle og skrælle kartofler og gulerødder. Tag ca. 1/3 af gulerødderne fra, og gem dem til senere. Skær resten af gulerødderne i grove stykker sammen med kartoflerne, og kog dem i en gryde med rigeligt vand i ca. 20 min., til de er helt møre.

Hæld herefter vandet fra, og mos det hele til en grov mos. Smag retten til med salt, peber og en god olivenolie eller en klat smør, hvis du har.

creme fraiche 38%estragonsyrlige spiseæblerskalotteløg
10 min.
Sauce

Kom creme fraiche op i en lille kasserolle, og giv den et kort opkog. Krydr den med en smule salt og godt med friskkværnet peber.

Pil skalotteløg, og hak det superfint med en skarp kniv. Skyl estragon, pluk den ud i blade, og hak også dem.

Skær æblet i små tern.

gulerødderspidskål
15 min.
Gulerødder og kål

Sæt en stor pande over middelhøj varme. Skær de resterende gulerødder i lange stykker. Tilsæt en smule olivenolie til panden, og steg gulerødderne i 5-7 min., til de har taget godt med farve, men stadig har lidt bid.

I mellemtiden deles spidskålen i kuvertstykker med stok på. Når gulerødderne er færdige, overføres de til en skål, og spidskålen lægges på panden med skærefladen nedad. Steg i 3-4 min., til kålen er mørnet en smule og har taget godt med farve.

Krydr både kål og gulerødder med salt.

30 min.
Anretning

Varm creme fraichen op igen, og lige inden servering kommer du estragon, skalotteløg og æbler ned i saucen.

Anret mosen på en tallerken med spidskål og gulerod ovenpå. Slut af med at komme saucen ud over.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?