Vask pastinakkerne grundigt - eller skræl dem hvis nødvendigt. Skær dem i grove chunks og kom dem op i en gryde med vand, så det dækker, og tilsæt et godt skud salt.
Lad dem koge stille og roligt under låg, til de er helt møre - ca. 10-15 min.
Skræl løg og hvidløg. Halver løget og skær det i skiver og snit hvidløget i tynde skiver.
Skær roden af svampene og vask dem rene. Del dem i mundrette bider. Sæt en tykbundet gryde over ved mellemhøj varme og steg svampene i lidt olie, til de har taget farve og er blevet møre - ca. 3-4 min. Tilsæt så løg og hvidløg og lad det sautere med yderligere et minut eller to. Kom så creme fraiche ved og lad det hele koge kort igennem. Smag til med salt, friskkværnet peber, fintrevet citronskal og saft.
Bemærk, hvis du laver mad til 3-4 kuverter kan du med fordel stege svampene over to gange.
Del spidskålet i kuvertstykker, gerne med stok på. Find en stor pande frem og varm den op ved mellemhøj varme. Tilsæt en god sjat olivenolie og steg spidskålet på skærefladen til det er mørt og har taget godt med farve - ca. 5-7 min i alt. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Hæld vandet fra pastinakkerne og tilsæt en generøs mængde olivenolie eller en god klat smør. Mos pastinakkerne med en gaffel eller et piskeris og smag til med masser af friskkværnet peber og salt.
Skyl persillen, dryp den grundigt af og pluk den ud i blade.
Anret mosen på en tallerken med det stegte kål ovenpå. Kom svampesaucen henover og slut af med persilleblade.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()